Wat maakt de bamboe eco grafkist uniek

Massief bamboe eco grafkist

Bij de keuze van een grafkist is duurzaamheid voor een groeiende groep Nederlanders een belangrijk punt geworden. Er wordt gelet op materiaalgebruik en ecologisch verantwoorde bekleding. Grafkist-urn verwelkomt de massief bamboe eco grafkist. De verantwoorde duurzame bamboe grafkist bestaat uit bamboetextiel. Wie hecht aan een natuurvriendelijke, omgevingsbewust en duurzaam leven heeft vanaf nu een extra keuze als het gaat om de laatste bagage van een dierbare.

Milieuvriendelijke uitstraling

Het materiaal heeft een milieuvriendelijke uitstraling en toont een karakteristieke, maar bescheiden nerf structuur en heeft een fijne textuur. Bamboe kent van nature een warme kleurspeling. Deze kenmerken dragen bij aan een verantwoorde sfeer bij uitvaart en afscheid. Gecombineerd met de eenvoud van het ontwerp en zorgvuldig verwerkte bekleding vormt bamboe een bewust, maar toch bescheiden statement bij de laatste gang.

Zachte, soepele bamboestoffen

Bamboestoffen zijn relatief onbekend, maar hebben voor velen een onverwacht hoogwaardige uitstraling. De bamboeplant levert met haar lange vezelstructuur de basis voor een sneldrogende stof. Het materiaal is anti-allergisch en heeft een geur opnemende werking. Het is daarom bij uitstek geschikt voor het bekleden van een grafkist. De mogelijkheid om de bamboe grafkist te voorzien van textiel van soepele en zachte bamboevezels is een waardevol argument om te kiezen voor een milieuvriendelijke combinatie van grafkist en bekleding.

Eco

Bamboe is in feite geen hout maar een grassoort met bijzondere eigenschappen. Het materiaal legt meer CO2 vast dan bomen. De snelle groeier voelt zich uitstekend thuis op arme grond en zelfs erosiegevoelige hellingen. De groei vraagt minder water dan bomen. Bamboeteelt vindt plaats op duurzaam beheerde plantages. Er is helemaal geen kunstmest nodig. De plant is zo goed bestand tegen ziekten, schimmels en insecten dat het gebruik van pesticiden overbodig is. Wie kiest voor dit natuurproduct, kiest voor respect na het leven.

Duurzaamheid

Wie bij een afscheid kiest voor bamboe, levert onwillekeurig een bijdrage aan een duurzamere toekomst. Bamboe is al na 4 tot 7 jaren geschikt om te oogsten. Eenmaal geoogst, begint de groei van bamboe steeds opnieuw. Bij bamboe is dus geen sprake van ontbossing of het rooien van bomen. De structuur van de bodem blijft intact, want de oorspronkelijke wortels zorgen binnen enkele jaren voor nieuwe aangroei. De wortelstructuur voorkomt aardverschuiving of het wegwaaien van grond. Een bamboeplant heeft, net als riet, bodem reinigende eigenschappen. Deze massief bamboe eco grafkist, is geschikt voor begraafplaats, crematoria, en natuurbegraafplaatsen. Informeer wel bij de natuurbegraafplaats.

0