Urn

Een urn met een liefdevolle tastbare herinnering, voor een waardig afscheid. Bekijk ons assortiment urnen, die past bij uw dierbare.

Crematie’s neemt in Nederland steeds meer toe. Cremeren heeft een enorme stijgende lijn tegenover een aantal jaar geleden.

As van uw overledene kunt u op verschillende manieren herdenken.

  • columbarium is een urnenmuur op een begraafplaats of bij een crematorium
  • urnentuin (urnenplaats) kunt u de urn bovengronds van de begraafplaats plaatsen
  • urnengraf daar kunt u op de begraafplaats de urn begraven

Bij grafkist-urn kunt u urnen kopen, online bestellen in onze webshop/ urnwinkel. Hieronder beschrijven we de urn soorten die grafkist-urn aanbieden.

Urn | biologisch

Grafkist-urn heeft diverse bio urnen. Hierbij zijn alle bio urnen gemaakt van biologisch afbreekbare materialen. Hiermee kunt u de as van uw dierbare, samen met de urn, teruggeven aan de aarde. Veelal wordt de bio urn in de aarde geplaatst, waarna deze naar verloop van tijd, op een geheel natuurlijke wijze, opgenomen zal worden in de grond. Ook zijn er bio urnen die geschikt zijn voor het  oplossen in water, de keramische zee urn.

Urn | keramisch

Grafkist-urn biedt diverse keramische urnen aan. Voorbeelden van keramieken zijn bijvoorbeeld aardewerk, steengoed, en porselein, maar daarnaast valt ook te denken aan glas, diamanten. Keramiek ontstaat door verhitting bijvoorbeeld in een oven. Keramische materialen hebben een aantal zeer goede mechanische eigenschappen. Ze zijn zeer hard en bezitten een hoge vloeigrens. Ze zijn erg slijtvast, en hittebestendig.

Urn | metaal

Grafkist-urn biedt metalen urnen aan. Een stalen urn heeft een traditionele mooie vormgeving. Ook bieden wij urnen aan van edelstaal, hoogwaardig design staal.

 

In Nederland hebben we verschillende benamingen voor een urn. De één noemt het bijvoorbeeld een asbus, asurn, asvaas, askruik, mini urn, kleine urn, goedkope urn, urne maar wij noemen het een urn. Je hebt ook verschillende benamingen om online een urn te kopen. Bijvoorbeeld: urn kopen, goedkoopste urn, urnwinkel, ieder zoekt op zijn manier.

0