Vergoedt de uitvaartverzekering een grafkist of urn?

Komt een grafkist of urn voor vergoeding in aanmerking bij de uitvaartverzekering?

 

U gaat binnenkort afscheid nemen van uw dierbare overledene. U heeft gekozen voor ofwel een begrafenis, ofwel een crematie. Had uw dierbare overledene een uitvaartverzekering? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af: vergoedt de uitvaartverzekering een grafkist of urn? Dit is een vraag die vraagt om een technische beantwoording.

Vrijwel iedere uitvaartverzekeraar houdt zich vast aan de Wet op de lijkbezorging. Deze wet ziet op de uitvaart, en alles wat daarmee te maken heeft. Onder deze wet vallen ook begraving en crematie. De grafkist waarin de overledene gecremeerd of begraven wordt, is onlosmakelijk onderdeel van lijkbezorging (oftewel de uitvaart). Veel uitvaartverzekeraars vergoeden dus ook zeker de grafkisten en urnen.

Tips bij het communiceren met een uitvaartverzekeraar

Komt een grafkist of urn voor vergoeding bij de uitvaartverzekeraar in aanmerking? In de meeste gevallen dus zeker. Wel zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo is het goed om te bedenken dat de uitvaartverzekering geen uitkering zal doen voor onredelijke kosten. Als voorbeeld: een gouden grafkist met ornamenten van een ton komt niet voor vergoeding in aanmerking. Gelukkig zijn de grafkisten en urnen van grafkist-urn betaalbaar. Een betaalbare grafkist of betaalbare urn van grafkist-urn komt waarschijnlijk voor vergoeding in aanmerking. De prijzen zijn zeer redelijk!

Ook is het goed om duidelijk te communiceren met de verzekeraar. Neem zo snel als mogelijk contact op en wees transparant in uw wensen en kosten. Wees zo specifiek mogelijk. Waarschijnlijk weet u dan al snel waar u aan toe bent qua kosten die voor vergoeding in aanmerking komen.

Heeft u vragen over de producten van grafkist-urn? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag. Alles om het u makkelijker te maken in deze moeilijke, zware en emotionele periode.

Grafkist of urn online kopen? Tips bij het zelf regelen van een grafkist of urn

Uitvaartondernemers bieden in vrijwel alle gevallen ook grafkisten en urnen aan. Zij zullen echter ook een toeslag rekenen over de doodskist of urn die u via hen aanschaft. Het kan voor u daarom prettiger zijn om een grafkist of urn online te kopen. Gaat u een urn en/of grafkist online kopen? Zorg dan allereerst dat u weet wat voor soort grafkist of urn u nodig heeft. Vooral bij een grafkist is dit belangrijk: u zal immers rekening moeten houden met de afmetingen. De ene persoon is groter/kleiner dan de andere. Ook is het goed om te letten op de wensen van de overledene. Heeft uw dierbare overledene u wensen medegedeeld voor het overlijden? Zorg dan dat de grafkist en/of urn die u online koopt in lijn is met deze wensen. Wilde de overledene een sobere uitvaart? Kies dan voor een eenvoudige grafkist of een eenvoudige urn.

Overleg ook altijd met de uitvaartondernemer! Het is erg belangrijk om de uitvaartondernemer op de hoogte te stellen over uw wensen de grafkist of urn zelf online te kopen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Was er een uitvaartverzekering? Bekijk dan ook of deze de kosten van de grafkist of de urn vergoeden.

Bestel een urn of grafkist bij specialist grafkist-urn

Bij ons kunt u terecht voor prachtige urnen van verschillende soorten materialen. Denk aan een stalen urn, een glazen urn of een keramische urn. Ook in betaalbare grafkisten zijn wij thuis. Ook bij de grafkisten kunt u kiezen uit verschillende stijlen en houtsoorten.

Of u nu kiest voor een grafkist of een urn van grafkist-urn: u kunt altijd rekenen op 100 % uitstekende kwaliteit en zeer snelle levering. Wij staan altijd voor u klaar. Nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op.

Voordelen van online een grafkist kopen

Het overlijden van een dierbare is een nare gebeurtenis. Terwijl u in een emotionele fase van uw leven verkeert, wordt u vrijwel direct geconfronteerd met zaken die u dient te regelen. De uitvaart moet geregeld worden en uw dierbare hoort zo snel mogelijk in een grafkist te liggen. De aanschaf van een grafkist is daardoor belangrijk. Het kopen van een grafkist kunt u op verschillende manieren doen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om dit te regelen via de uitvaartonderneming. Daarnaast is het ook mogelijk om een grafkist (of urn) online te kopen. Daar zitten weer bepaalde voordelen aan verbonden. Voordelen die goed van pas komen tijdens de periode die gevuld gaat met spanningen en emoties.

Voordelen van online een grafkist kopen bij grafkist-urn: specialist op dit gebied

Kiest u voor het online kopen van een grafkist bij grafkist-urn? Dan profiteert u van verschillende voordelen. Allereerst heeft u een ruime keuze uit betaalbare grafkisten. Al vanaf € 285,00 kunt u een grafkist bestellen bij grafkist-urn. Daarnaast kunt u rekenen op hoge kwaliteit van de grafkisten. Alle grafkisten zijn met zorg in elkaar gezet en ontworpen. Ook kunt u rekenen op snelle levering.

Bestel gemakkelijk en snel of leg contact met grafkist-urn

Bij grafkist-urn kunt u altijd terecht voor het snel en betaalbaar online bestellen van een grafkist. Heeft u vragen over de producten van grafkist-urn? Aarzel dan absoluut niet om contact op te nemen. Wij staan u graag bij in dit lastige proces. Wij adviseren en informeren u graag van A tot Z over onze grafkisten en urnen.

0